😱 Plec în India! 3 lucruri care ne pot aduce oportunități


😱 Plec în India! 3 lucruri care ne pot aduce oportunități

De peste 10 ani de zile sunt pe un drum de dezvoltare personală și spirituală iar după ultimii ani, de la pandemie încoace, în care am trecut prin panică, burnout, depresii … all that good shit … acum câteva luni m-am hotărât să revin serios pe drumul ăsta de dezvoltare.

Nu credeam că mă va trimite în India să mă regăsesc, la ashram-ul lui Sadhguru dar nici nu a fost singura întâmplare uimitoare din ultimele luni de zile. Așa că m-am pus să caut ce cred eu că a făcut să apară oportunitățile astea.

Presupun ca deja toată lumea a auzit de legea atracției, manifestare, sau alte concepte din astea woo-woo. Măcar odată trebuie să fi râs și tu de un om care spune că a manifestat ceva în viața lui. Și e ok.

Când am dat eu de concepte asemănătoare era 2013. Iar după ce am văzut niște schimbări în viața mea, în urma unor practici, am început să spun tuturor oamenilor din jur că o să ne schimbăm viețile!! Și m-au tratat toți ca pe … ultimul dement 😅

Înțeleg. Uneori, devine prea populară o idee, cum a fost cu Legea Atracției dar e înțeleasă sau practicată superficial și devine ridicolă.

Acum nu mă împiedic în concepte. Caut unelte cu ajutorul cărora să îmi fac viața mai bună. Practic.

Am identificat 3 lucruri care, de fiecare dată când le-am observat în viața mea, au venit la pachet cu niște oportunități tari și niște anturaje noi.


    1. Fac loc în viața mea pentru experiențe noi

    Anul trecut, am citit în newsletter-ul lui James Clear, tipul care a scris Atomic Habits, o întrebare pe care să mi-o adresez.

    What do i need to let go of to create space for what i really want?

    Asta m-a pus pe gânduri. Nu era prima oară când auzeam de ideea asta, de a face loc în viața mea când îmi doresc să experimentez ceva nou. Noi ne dorim tot timpul lucruri dar nu avem suficient spațiu în viață pentru ele. 

    Uneori poți obține fix ce îți doreai și mai rău să te dea peste cap. Gen îți doreai o relație dar când a apărut ai realizat că erau prea multe lucruri de schimbat în viața ta ca să poți menține o relație.

    Cel mai simplist și banal exemplu pe care pot să îl dau e dacă îți dorești o a doua mașină dar nu ai un al doilea loc de parcare. Iar când obții mașina realizezi că a devenit o corvoadă.

    ... Doamne ce greu era când nu aveam loc de parcare și veneam noaptea acasă, de la show-uri. Uneori uitam unde am parcat și o căutam câte jumătate de oră a doua zi 🤦‍♂️ ...

    Știam deja că îmi doresc oameni și experiențe noi în viață așa că, anul trecut, fix asta am făcut. Loc. Am luat o pauză de la mersul în turneu și m-am îndepărtat un pic de mediul în care mă învârteam. Nu știam încă pentru ce fac loc.

    Se pare că făceam loc pentru niște oameni noi din zona spiritualității și pentru un trip în India, la ashramul lui Sadhguru. Uau!

    Dacă nu ai auzit până acum de Sadhguru, omul e kind of a rockstar în zona asta a spiritualității și dezvoltării personale. Are 12 milioane de subscriberi pe youtube și tot atâția followeri pe instagram. Eu îl urmăresc de vreo 7 ani, i-am citit cărțile, i-am urmat programele online și îmi tot doream să merg în India, la ashramul lui, Isha Yoga Center. Nu am luat însă niciodată în serios ideea asta. Nici nu prea aveam cu cine.

    Anul trecut, am primit o invitație neașteptată la podcastul GymBeam, Academia Booster, prezentat de Cătălin Croitoru. Cu câteva zile înainte să filmăm, fără să ne cunoaștem sau să știe prea multe despre mine, Cătălin mi-a scris să mă invite la o sesiune de meditație cu niște voluntari de la fundația lui Sadhguru, care erau în București. N-avea nici o idee cât de bine m-a nimerit. Pur și simplu se ocupa de organizarea evenimentului și s-a gândit să mă invite. That blew my mind.

    Acolo m-am simțit super bine și am cunoscut și alți oameni mișto cu care am rămas în legătură. Iar asta a dus la uimitoarea oportunitate de a merge alături de ei în India. Nu aș fi avut cum să merg dacă nu aș fi făcut loc înainte. Aș fi avut sigur turneu pus.

    BAM! FĂ LOC! 😅


    2. Îmi creez o stare mai bună, pozitivă

    Am observat că oportunitățile apar când am o stare mai bună, mai pozitivă, o vibrație mai ridicată. Când sunt mai sus pe Scala Conștiinței, o hartă a conștiinței umane creată de David R. Hawkins, o altă figură importantă în viața mea.

    Repet, nu ne împiedicăm în concepte. Noi știm cu toții când avem o stare negativă, închisă, în care vrem să fim singuri sau când avem o stare pozitivă, în care suntem deschiși către lucruri noi. Și de multe ori știm chiar și cum să ne creăm o stare mai bună. Cel puțin pe moment. De exemplu când îți pui niște muzică bună și dansezi un pic în casă. Sau când te joci cu copilul sau animalul tău de companie.

    Poți să studiezi Scala Conștiinței și îți recomand cartea Letting Go, Calea Renunțării, scrisă de Hawkins. Acolo găsești informații despre nivelurile conștiinței și unelte pentru a urca în trepte.

    Am povestit mai pe larg în podcastul pe care l-am înregistrat, bazat pe textul ăsta. Îl poți asculta pe canalul meu de Youtube sau pe Spotify


    3. Încep să acționez

    Tot de la Bogdan Gribincea, mental coach-ul cu care am lucrat și despre care am mai vorbit, am tot auzit asta. Să intru în starea de acțiune.

    Să trec din starea de confort, de letargie și de la mentalitatea de victimă (în cazul meu) la acțiune. Să încep să fac pași, cât de mici, ca să mă deblochez, când aveam o încredere scăzută în mine.

    Era ușor pentru mintea mea să înțeleagă că un om care s-a operat la un picior, de exemplu, trebuie să reînvețe, ușor ușor, să meargă. Cu pași mici și răbdare. Dar când venea vorba de a învăța cum să fac un business sau ceva pentru cariera mea, nu acceptam să o iau ușor. Nu înțelegeam că inițial și dacă fac un pas minuscul tot e o mare realizare. Iar pasul ăla îmi va da încredere și putere să fac unul puțin mai mare. Și tot așa.

    Am văzut  asta la Andreea, soția mea. A stat o perioadă acasă, fără să lucreze, fiindcă își dorea o schimbare în carieră și să fie mai aproape de copil. A fost bine dar când a fost vremea să revină la treabă, fiindcă eu nu mai câștigam la fel de mult și se cam terminau și economiile, nu știa de unde să o ia. Iar eu, știind cât de competentă și tare e, probabil am pus cam multă presiune. Dar ea a fost suficient de înțeleaptă să nu se arunce într-un proiect mare. A găsit un job part-time, pe bani destul de puțini doar ca să intre în starea asta de acțiune. A durat doar 3-4 luni până când a apărut, parcă de nicăieri, o oportunitate mai serioasă. Iar apoi, după alte câteva luni, alta …

    Unde mai pui că jobul ăla part-time, pe care eu l-am considerat sub nivelul ei, a însemnat și pentru mine o oportunitate de a face ceva ce visam demult. A lucrat la Voltaj Academy, școala de muzică a trupei Voltaj. Ea a fost acolo câteva luni dar eu continui să merg acolo pentru lecții de canto 😁. Mulțumeeesc Andreea și Voltaj Academy!


    Acum abia aștept să mă întorc din India să mănânc căcat despre iluminare 😅

    Mulțumesc că ai citit 🙏

    Ești tare!
    I mean it.

    Zi bună,
    Alex